Corratec és My Esel kerékpárgyárak

Corratec kerékpárgyár

Corratec
Corratec
2021.01.06 11:38
Corratec kerékpárgyár

Corratec

Német fejlesztés, design és gyártás

A Corratec márka megalapítása óta – a családi céget már  a második  generáció vezeti -  hűséges maradt a cég a Bajorországban, Münchentől délre található Raubling településhez. A tervezés,  a gyártás és a kutatás-fejlesztés bázisa az Alpok lábánál fekvő cégközpont és gyár. Ebben a paradicsomi környezetben a családi vállalat a saját értékei mentén élhet: tradíció, innováció, minőség, sportos életforma és szenvedély vezérli őket. Minden egyes új modell prototípusát a Corratec tulajdonosa és ügyvezetője, Konrad Irlbacher személyesen ellenőrzi és teszteli városban, kerékpárutakon vagy éppen hegyi ösvényeken, és csak a jóváhagyásával indulhat a gyártás. Ezáltal a Corratec kerékpárok vásárlói biztosak lehetnek abban, hogy egy elsőosztályú, kiváló minőségű, egyedülálló terméket választottak.

 

 

Rövid történelem

1962 – Az IKO sportszerkereskedés megalapítása

Idősebb Konrad Irlbacher egy sportcikk kereskedést nyit  a bajorországi Rosenheimben. Saját gyártású síléceket is árul

1983 – az első kerékpárkatalógus – a cég a Sannino márkát kezdi árulni

1990 – a Corratec születése – a kerékpárokat maguk gyártják, és a Corratec nevet adják az új márkának (Konrad név olasz megfelelője „Corrado” -innen az elnevezés )

1992 -A növekedő cég székhelye és gyára új helyre (a Rosenheim melletti) Raublingba költözik

1993 – A Corratec új BOW geometriája díjat nyer

1994 – Első világkupa győzelem pályakerékpár és MTB kategóriákban

1995 – A Corratek kifejleszti az első tárcsafékes országúti kerékpárt -az alapító Konrad Irlbacher egy úttörő innovációja

2000 – Air Tech technológia: a lengéscsillapító most először kerül középre, így az erőátvitel energiaveszteség nélkül történik meg

2005 – a Corratec egyedileg, kézzel, méretre készített vázakat kínál vásárlóinak – Mauro Sannino személyes vezetésével

2006 – forradalmian új, szuper könnyű karbon vázas race-hardtail TCM technológiával

2013 – Inside Link -egy újabb forradalmi újítás: az egyedi kinematikának köszönhetően a váz hátsó része gyorsuláskor merev marad mint egy hardtail, ugyanakkor egy fully teljesítményét nyújtja.

2014 – a Corratec a német síszövetség hivatalos beszállítója

2017 – Fusion Tube Edge – a világon a legstabilabb és legbiztonságosabb E-bike váz kifejlesztése

2017 – Shadow Edge Tube – vázba rejtett akkumulátor -esztétikus és letisztult megjelenés

2017 – German Design Award díj

2018 – German Brand Award – Német marketing díj „Industry excellence in branding sports” kategóriában – a Corratec az egyik legtrendibb márka a németországi kerékpárpiacon

2019 – újabb díj, ezúttal „Design & Innovation Award” –a Corratec Life S modell újszerű designjáért és funkcionalitásáért nyerte el a cég ezt a díjat, ezáltal a Life S az egyik leginnovatívabb bicikli lett a piacon.

2020 – German Brand Award – 2018 után ismét megkapta a cég a díjat, amely így az egyik leginnovatívabb márka a kerékpáriparban

 

 bringagyár története

Corratec család

Corratek csapatok és nagykövetek

2010 -ben vezette be és vált azóta hagyománny a raublingi csapatnál a sikertörténetek támogatása a „passion of cycling”  szellemében.

Klitschko testvérek -  a világhírű boxoló testvérpár, Vladimir és Vitali szabadidejükben megszállott kerékpárosok: mindketten Mauro Sannino által méretre készített egyedi biciklit használnak.

MTB racingteam – a MTB versenyző csapatának tagjai az UCI világkupán versenyeznek. Az első Corratec-kel közös évben Marion Fromberger és Simon Gegenheimer máris két győzelmet szereztek. A versenyeken a corratec Revolution iLink és Revo Bow bringákat használják.

Thomas és Alexander Huber, extrém hegymászók elektromos erőre támaszkodnak: expedícióik során corratec e-bike-okkal jutnak el a túráik kezdőpontjára. Alexander véleménye szerint az ebike használatot érdemes az államnak támogatnia, hogy ezzel is csökkenjen a károsanyag-kibocsátás a városokban.

 bringagyártás

Corratec technológiák

Shadow Edge Tube 2.0 – A vadonat új 2020-as Bosh motorokkal a már ismert Shadow Edge Tube technológiát még magasabb szintre fejlesztette, hogy prémium kategóriás e-bike vázakat gyárthasson. A Shadow Edge Tube éleinek szép formázása nagyobb stabilitást és biztonságot ad a váznak.

Innovatív akkumulátor ház: az akkumulátort takaró elem teteje kiváló minőségű poliamidból készült, szuper erős és robosztus.

Integrált töltőaljzat – Smart Charge System (SCS) -esztétikus megjelenés és több hely a palacknak és az átlépéshez.

Single block construction: nagyobb teljesítményű erőátvitel a vázban: az alsó vázcső és a motor kombinációjával.

2021-es technológiai újítások

A tökéletes integráció

ICR – Internal cabe routing – a váltó és a fék kábeleit belül, a vázban vezetik el, elegáns megjelenést kölcsönözve a biciklinek

állítható kormányszár – a tökéletes ülési pozíció érdekében a stucni egyedileg állítható.

 

Trinity Tube – az egyik legstabilabb és legbiztonságosabb Corratec ebike-váz

A Bosch akkumulátor a vázba integrált

3 kamra: a váz szerkezete 3 kamrából áll, amely megerősített tartást és stabilitást ad az ebike-nak

 Corratec kerekpargyar bemutato

Te melyik típus vagy?

Performance – maximális teljesítmény mindenek felett. Az életed a versenyzés, a második helyezés számodra az első vesztest jelenti. Corratec csúcsteljesítményű kerékpárok. A legkönnyebb váz és a legjobban megmunkált alkatrészek kombinációja a legnagyobb teljesítményért.

Sport – Ha ebbe a kategóriába tartozol, akkor a sportos kihívásokat keresed, legyen az terepen vagy aszfalton. A szenvedély mindig új felfedezésekre és határaid feszegetésére sarkall.

Tour – hosszabb egy vagy többnapos túrák aszfalton vagy terepen, alkalmanként csomagokkal. Gyönyörű tájakon, csodás környezetben egy hosszú túra után esténként jólesik egy pohár bor elfogyaszása a szállásod teraszán. Fedezz fel új vidékeket, ismerd meg a  látnivalóikat és gasztronómiai értékeiket két keréken.

Urban – A corratec kerékpárokkal könnyedén suhansz a városi forgalomban, ismersz minden egérutat és titkos útvonalat – és mindig pontosan és stresszmentesen beérsz az irodába, a project meetingre vagy épp a kávézóba. Tudatos döntéseddel, hogy a biciklit mint közlekedési eszközt használod, te formálod a jövő városi közlekedését és nap mint nap teszel a környezet megóvásáért.