Corratec és My Esel kerékpárgyárak

Cégünk prémium, elektromos rásegítésű kerékpárok (e-bike / pedelec) forgalmazásával foglalkozik, igyekeztünk felkutatni és behozni a hazai piacra az itthon eddig kevésbé ismert, népszerű európai megbízható márkákat.

Így esett választásunk a már 27 országban jelenlévő, Német Corratec kerékpárgyárra valamint az Osztrák My-Esel manufaktúrára, aki a kerékpárkeret (váz) építéséhez kiváló minőségű fa alapanyagot használ. Ezen cégeknek látjuk el a hazai képviseletét.

 

100percent Austria

logocorratec

logomyesel

 

 

Corratec kerékpárgyár
06
Jan

Corratec

Német fejlesztés, design és gyártás

A Corratec márka megalapítása óta – a családi céget már  a második  generáció vezeti -  hűséges maradt a cég a Bajorországban, Münchentől délre található Raubling településhez. A tervezés,  a gyártás és a kutatás-fejlesztés bázisa az Alpok lábánál fekvő cégközpont és gyár. Ebben a paradicsomi környezetben a családi vállalat a saját értékei mentén élhet: tradíció, innováció, minőség, sportos életforma és szenvedély vezérli őket. Minden egyes új modell prototípusát a Corratec tulajdonosa és ügyvezetője, Konrad Irlbacher személyesen ellenőrzi és teszteli városban, kerékpárutakon vagy éppen hegyi ösvényeken, és csak a jóváhagyásával indulhat a gyártás. Ezáltal a Corratec kerékpárok vásárlói biztosak lehetnek abban, hogy egy elsőosztályú, kiváló minőségű, egyedülálló terméket választottak.

MyEsel elektromos kerékpárgyár bemutatása
06
Jan

My Esel  kerékpárgyár

Mint gyakran előfordul, az ötlet szükségből fakad. Christoph Fraundorfer, a My Esel egyik alapítója 1,95 méter magas, így soha nem volt könnyű megtalálnia az ideális kerékpárt. De mivel a képzett építészként mindig szerette megoldani a technikai problémákat, akár repülőgép-modellek gyártásában, akár  bútorok fejlesztésében, úgy döntött, hogy megoldja ezt a nehézséget.

Heinz Mayrhofer személyében megtalálta a projekthez az ideális társat. A Fischer sífelszerelést gyártó cég volt fő síléc-fejlesztője számára azonnal egyértelmű volt, hogy melyik anyag ideális a kerékpár vázszerkezetéhez: a fa. Biztosítja a szükséges szilárdságot, stabilitást, és az alumínium vagy karbonvázhoz képest ez  a természetes anyag jobban elnyeli a bosszantó rezgéseket és rázkódásokat.

Corratec Life S elektromos kerékpár bemutatása
10
Jan

A Corratec Life S elektromos kerékpár bemutatása

Szenzációs hírek a kerékpársport élvonalából a Corratectől
21
Jan

Breaking! – Szenzációs hírek a kerékpársport élvonalából a Corratectől:

A Corratec visszatért a versenykerékpározás elitjébe: a UCI Pro Team Vini Zabu versenyzői a 2021-es és 2022-es szezonban Corratec CCT EVO kerékpárokkal állnak rajthoz.

A versenyzők első benyomásai a csapat  új kerékpárjáról: